Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων συναντούμε τα
δημητριακά. σιτάρι και, σε περιπτώσεις ανάγκης, μείγμα σιταριού με κριθάρι, από το οποίο
παρασκευαζόταν ο άρτος (ψωμί).
Τα δημητριακά συνοδεύονταν συνήθως από οπωροκηπευτικά
(λάχανα, κρεμμύδια και ρεβίθια). Η
Οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν ιδιαίτερα τα γαλακτοκομικά και κυρίως το τυρί. Το βούτυρο ήταν γνωστό, αλλά αντί αυτού γινόταν χρήση κυρίως του ελαιόλαδου. Το φαγητό συνόδευε κρασί (κόκκινο, λευκό ή ροζέ) αναμειγμένο πάντα με νερό.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιμέλεια: Σαλώμη Τσ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.