Στη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων συναντούμε τα
δημητριακά. σιτάρι και, σε περιπτώσεις ανάγκης, μείγμα σιταριού με κριθάρι, από το οποίο
παρασκευαζόταν ο άρτος (ψωμί).
Τα δημητριακά συνοδεύονταν συνήθως από οπωροκηπευτικά
(λάχανα, κρεμμύδια και ρεβίθια). Η
κατανάλωση κρέατος και λαχανικών σχετιζόταν
με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, αλλά και με το αν κατοικούσε στην
πόλη, στην ύπαιθρο ή κοντά στη θάλασσα. Οι αρχαίοι Έλληνες κατανάλωναν ιδιαίτερα τα γαλακτοκομικά και κυρίως το τυρί. Το βούτυρο ήταν γνωστό, αλλά αντί αυτού γινόταν χρήση κυρίως του ελαιόλαδου. Το φαγητό συνόδευε κρασί (κόκκινο, λευκό ή ροζέ) αναμειγμένο πάντα με νερό.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Επιμέλεια: Σαλώμη Τσ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.